Groep 4/5a

Wij zijn groep 4 van het Sterrenlicht. Wij zijn een gezellige groep die van spelen en bewegen houdt. Natuurlijk leren wij ook heel veel in groep 4.

'S ochtends beginnen we de dag met stil lezen. Daarna begint de dagopening. Er wordt verteld wat we die dag gaan doen. Wie heeft er iets te vertellen? We zingen, bidden met elkaar en luisteren dan naar het Bijbelverhaal. Na het Bijbelverhaal is er meestal tijd om even te bewegen d.m. v een spelletje bijvoorbeeld. Met rekenen gaan we tot de 100 honderd rekenen en als we wat langer in groep 4 zitten, gaan we daar natuurlijk over heen. De tafels leren we ook en digitaal klokkijken. Na rekenen is er tijd voor pauze, dan zijn we vaak bij de schommels te vinden en woensdag op het veld. Samen een spel doen, voetballen of spelen in de bosjes, altijd leuk. Als de pauze voorbij is gaan we verder met een mini-dictee, spelling en taal en nog een keer lezen. Op donderdag zijn we in de gymzaal te vinden en vrijdagochtend is er nog tijd voor wereldorientatie of Engels.

' S ochtends nemen we ook tijd voor de Kanjertraining. We willen met elkaar omgaan als iemand die de witte pet (iemand die op een aardige manier iets zegt) op heeft. We leren ook wat we moeten doen als iemand de zwarte pet (iemand die lelijk doet) op heeft en wat doe je als je ruzie hebt? Allemaal belangrijke dingen om goed met elkaar om te gaan. Onze droom van dit jaar is dan ook: 'Met plezier naar school en met plezier weer naar huis".

'S middags komen er 11 kinderen van groep 5 bij. Dan zingen we samen een aantal liederen. We doen dan nog vaak rekenspelletjes, rekenen achter de computer of een werkboekje. Verkeer, schrijven, techniek, muziek, tekenen en knutselen zijn ook allemaal vakken die we 's middags doen. Soms is er ook nog tijd om gewoon even lekker te spelen.

Nu, u hebt het al gelezen, vervelen doen we ons zeker niet! Kom gerust een kijkje nemen in groep 4.

Hartelijke groeten van de 18 kinderen van groep 4, 11 van groep 5 en de 2 juffen.