Groep 3

Wij zijn groep 3 van basisschool het Sterrenlicht! Wij zijn een groep met 17 kinderen en 2 juffen. Juf Dorit is er op maandag, dinsdag en woensdag en juf Irma is er op donderdag en vrijdag. Op dinsdag en woensdag komt juf Harjanne een uurtje bij ons, om samen met een aantal kinderen buiten de klas te werken. 
 
In onze klas hangen afspraken die wij samen hebben gemaakt. Wij vinden we het heel belangrijk dat elk kind het fijn heeft. Daar willen wij samen voor zorgen. Wij geloven dat elk kind een plekje heeft in onze klas en daarom willen we aardig zijn voor iedereen. God heeft ons allemaal heel mooi gemaakt en we kunnen veel leren van elkaar.
 
In groep 3 leren we dit jaar lezen en schrijven, een proces waar we al heel enthousiast mee bezig zijn! We gebruiken de methode Veilig Leren Lezen, waar we elke dag uit werken. Voor het rekenen gebruiken we de methode Wereld In Getallen. Maar we doen ook andere lees- en rekenspelletjes. Soms werken we op de ipad. 
 
In de middagen werken we aan een thema. Dit is elke keer een periode van ongeveer 6 weken. Er is dan tijd voor crea en muziek. Ook staat engels, verkeer en de kanjertraining op ons programma. We vinden het heel fijn om samen te leren en te ontdekken!
 
Op donderdag ochtend gaan we met de klas naar gym, juf Eva geeft ons dan les in het Aperloo. Dit vinden we super leuk om te doen.
 
Elke dag doen we ons best en maken we het gezellig met elkaar. We leren en spelen samen, zo kunnen we van en met elkaar leren en kunnen we samen groeien!
 
Groeten van groep 3, juf Dorit en juf Irma