Groep 5b/6

Wij zijn groep 5b/6. Onze groep bestaat uit 26 kinderen en een juf! Door leuke activiteiten en spelletjes te doen leren we elkaar beter kennen en bouwen we aan een fijne groep! We hebben samen een missie gemaakt voor dit schooljaar: ‘Iedereen doet zijn best en voelt zich fijn in de groep!’. Om deze missie te volbrengen hebben we samen belangrijke regels opgesteld.

Voor groep 5 zijn de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur nieuw. Groep 6 is vorig jaar al begonnen met deze vakken. Door samen te werken kunnen we gelukkig veel van elkaar leren! We gaan allerlei interessante onderwerpen uit de geschiedenis bij langs; over jagers en verzamelaars, de gouden eeuw, hunebedden… noem maar op! Bij aardrijkskunde leren we van alles over de wereld om ons heen. We leren de provincies en grote steden in Nederland.

In de klas werken we met een weektaak. We houden bij wat we af hebben en aan welke doelen we hebben gewerkt. Met rekenen besteden we veel tijd aan het automatiseren van de tafels. In groep 5 leren we digitaal en analoog klokkijken.


We luisteren graag naar de verhalen uit het boek van God: de Bijbel. Ook zingen we graag samen liederen over God.  Elke week krijgen we ons werkboek van Levend Water mee naar huis om er een bladzijde uit te maken.


Huiswerk… dat krijgen we ook in groep 5b/6! Voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, bijbelonderwijs en rekenen (tafels) krijgen we huiswerk. We bouwen het rustig op.

De groeten van: groep 5b/6 & juf Rietberg