Groep 3

Wij zijn groep 3 ! In onze groep staan er veel leerzame en leuke dingen op het programma.

Wij gaan natuurlijk leren lezen! Elke kind op zijn/haar eigen tempo. Voor de Kerstvakantie leren we alle letters en na de Kerst leren we vlot lezen en hoe we de woorden goed moeten schrijven.

Naast lezen gaan we ook rekenen. Aan het begin van het jaar leren we de getallen goed kennen en schrijven en leren we hoe je snel kan tellen.Later gaan we getallen splitsen, bussommen maken, meten en beginnen met klokkijken.

Wij vinden het belangrijk om het rekenen en lezen spelend te doen. Daarom doen we vaak rekenspelletjes met concreet materiaal klei, blokjes. We doen sommige activiteiten klassikaal maar vaker doen we het in kleine groepjes. Soms kiezen we ervoor kinderen met gelijk niveau bij elkaar te zetten zodat we echt een stukje uitdaging of extra oefening kunnen geven. We kunnen er ook voor kiezen om juist verschillende niveaus bij elkaar in een groepje te zetten zodat kinderen ook van elkaar leren en elkaar leren helpen.

In de middag knutselen het hele jaar door met zoveel mogelijk verschillende materialen klei, papier, vilt, kralen enz. Ook met tekenen halen we de wasco, houtskool en verf uit de kast. Vaak werken we met een thema en maken we een hoek in de klas waarin we meer kunnen leren over dat thema.

Deze thema's sluiten aan bij de seizoen en/of de methode. In de thema's nemen we meteen een deel wereldoriƫntatie mee! Zo leren we over de wereld om ons heen.

In groep 3 willen we het fijn hebben met elkaar in de klas. We hebben samen afspraken gemaakt en met de Kanjertraining oefenen we hoe je ruzie kunt oplossen of hoe je het beste kan reageren.

Zin om een kijkje te komen nemen? Je bent van harte welkom!

Goodbye! ( ja!! we hebben ook al Engels in groep 3)

Groeten van de kinderen van groep 3, Juf de Boer en Juf Haitsma